fredag den 14. januar 2011

En lille smule hundelov og politik

Hundeloven, som vi alle nok er ganske enige om er noget makværk og en politisk katastrofe af dimensioner, har også skabt forundring i resten af verden. Dog med et anderledes fortegn end for os der med stor sandsynlighed snart bliver berørt af den, hvis ikke de overskrifts-styrede politikere bliver kureret for deres tunnelsyn.

The Economist - et af verdens største magasiner, beskriver sagen i denne artikel fra 20. august 2009. De forundres over at statsministeren for verdens "lykkeligste" land, føler det nødvendigt at proklamere en hundelov på Venstres sommergruppemøde på færøerne. Midt i en verdensomspændende økonomisk krise, kan man jo nok være enige med The Economist i at der burde være andre focusområder end hundelov.. nårh ja, og burkaer for den sags skyld!
I artiklen citeres Hr. Løkke endvidere med følgende:
the prime minister, Lars Lokke Rasmussen, solemnly promised a new law to ban aggressive breeds of dog. “We don’t want a society”, he said with furrowed brow, “where you cannot go walking with your child or your poodle without risking an attack.”
Things might seem to be going that way. According to the Danish Kennel Club, the kingdom’s population of fighting breeds such as pit-bull terriers, mastiffs and rottweilers has risen from 1,000 to 20,000 in the past five years.
Personligt har jeg ikke studeret tallene for de enkelte racer, men vil alligevel vove at påstå at Statsministerens udsagn er forkert og er ret sikker på at det næppe er DKK's tal, lissom jeg er ret overbevist om at DKK ikke har defineret rottweileren som kamphund!

Ak, her gik man og troede at det kun var enkelte "passionerede" modstandspolitikere der var forud indtagede og ignorerede alle rådgivernes advarsler og råd, forud for vedtagelsen...

 Nå men.. Vælger at slutte dette korte indlæg med et statement fra NCRC (National Canine Research Council, US)
THERE IS NO SCIENTIFICALLY VALID EVIDENCE AND NO REASONABLE
ARGUMENT TO SUPPORT BREED SPECIFIC LEGISLATION.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar